Bridgestone RFT Banden

De Bridgestone RFT banden (run flat tires) zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van de afnemers. Men wil tegenwoordig steeds meer veiligheid bij het op weg gaan en het merk is hier op ingesprongen door deze techniek verder te ontwikkelen. Het hele systeem dat vandaag onder de afkorting RFT bekend staat is bij Bridgestone weggekomen in 1986 met de Porsche 959. U kunt nu dus ook genieten van deze extreme veiligheid bij uw auto allemaal dankzij de Bridgestone RFT banden.

Bridgestone Potenza S001

 

 

Waarom RFT banden gebruiken?

Om de hele simpele reden dat de RFT techniek de veiligheid bij het deelnemen aan het verkeer nog verder vergroot. Terwijl u geniet van het comfort en de rijervaring van een Bridgestone autoband kunt u ondertussen extra genieten van de RFT technology die het merk heeft toegepast op een aantal series uit de bestaande lijnen. Houdt er wel goed rekening mee dat uw auto uitgerust moet zijn met een zogeheten TPMS (Tire Pressure Monitoring System) om de bandenspanning in de band goed in de gaten te houden. Is uw auto hier niet mee uitgerust dan kunt u geen RFT banden onder uw auto plaatsen.

Beschikbare maten Run Flat banden

Bij de overzichten van de banden uit de Potenza en Turanza serie van Bridgestone hebben wij aangegeven welke band een run flat band is door de afkorting RFT achter de bandenmaat op te nemen. Zoekt u bijvoorbeeld een 195/55 R 16 band dan kunt u kiezen voor de Turanza 195/55R16 87H RFT wat in dit geval een run flat band is.

De overzichten van de eerder 2 genoemde lijnen van Bridgestone bevatten de afkortingen van RFT waarmee wij aan u duidelijk maken wat een run flat band is.

Met onderstaande banner kiest u gelijk voor de beste deal voor autobanden: