Winterbanden

Winterbanden worden doorgaans gemaakt van een zachter rubber, in combinatie met de betere profielopbouw zorgt dit ervoor dat u bij lagere temperaturen meer grip op de weg heeft. In verband met de verhoogde veiligheidseisen worden banden steeds vaker "opnieuw" uitgevonden met extra veiligheidsaspecten daarin meegenomen. Zo ook bij de winterbanden.

2012 Was een jaar met een extreme winter die tot in 2013 duurde. Vele mensen hebben schades kunnen voorkomen dankzij de winterbanden maar desondanks iis er toch ruim voor 20 miljoen euro aan schades gereden in 1 maand. Dit zijn niet alleen schades aan auto's maar ook aan vangrail, bomen, bermen e.d. Verkeersveiligheid is tegenwoordig een veel groter issue dan 20 jaar geleden en met de vele auto's die er nu rijden mag dit ook wel. Wees daarom zelf ook zo verstandig aankomend naarjaar over te stappen op winterbanden en wees de winter te slim af.

Meer grip met winterbanden

Met de juiste winter banden heeft u niet alleen meer grip op natte en besneeuwde wegen maar ook op bevroren wegen. De temperatuur van de omgeving is van grote invloed op autobanden. Met name als u zomerbanden in de winter gebruikt dan zult u vrij snel merken dat u totaal geen controle meer heeft over uw voertuig. Met all-weather banden is dit al een stuk beter maar als u echt goed grip wilt hebben op de weg dan is het verstandig om over te stappen naar winter banden. Zodra de temperatuur onder de 7 graden celsius komt worden winterbanden aangeraden.

Waar Nederland nog een advies uit brengt om dit type band onder uw auto te laten zetten vanaf oktober tot ongeveer maart is dit in andere landen verplicht. Gaat u bijvoorbeeld naar bepaalde delen van Duitsland toe of naar Noorwegen en Zweden? Houdt er dan rekening mee dat u bekeurd kan worden als u geen winter banden onder de auto heeft. Het is door verschillende testen uitgewezen maar met de juiste winterbanden heeft u zeker meer grip op de weg.

Door betere profilering en een iets andere vorm van de band wordt water onder de band afgevoerd in plaats van erover heen waardoor u veel sneller grip op de weg krijgt bij aquaplaning. Dankzij de andere profileren met meer lamellen in de band heeft u veel meer grip op sneeuw. Tot slot is er nog de samenstelling van de band die naganoeg niet beïnvloed wordt door temperaturen onder de 7 graden. Komt de temperatuur echter boven de 7 graden dan is het wel aan te raden om snel weer te wisselen anders slijten de banden veel sneller door het zachtere rubber dat dan nog zachter wordt.

Winterbanden van diverse merken

Winterbanden zijn van vele merken verkrijgbaar. Net als de gewone autobanden hebben wij speciaal voor u ook een overzicht gemaakt van de winterbanden van onderstaande merken.

Bridgestone Firestone Nankang Silverstone
Ceat Goodride Pirelli Toyo
Continental Goodyear Regal Vredestein
Cooper GT Radial Roadstone Wanli
Courier Hankook Runway Yokohama
Dunlop Michelin    

Met onderstaande banner kiest u gelijk voor de beste deal voor autobanden: