Bridgestone Banden

Met Bridgestone banden kunt u genieten van een veel sportievere rijsensatie en u geniet van banden die door technologische innovaties vele malen langer meegaan. Het merk bestaat nu zo'n 80 jaar en mede dankzij de leeftijd van het bedrijf kunt u genieten van jarenlange technologische hoogstandjes die hebben geholpen de banden te maken naar waar u nu van profiteerd. Het huidige assortiment is duidelijk opgesplitst in meerdere categorieën, te weten; De Potenza reeks, de Turanza reeks, de Dueler serie voor 4x4 auto's, de RFT serie en natuurlijk speciaal voor het najaar en de winter de winterbanden reeks genaamd Blizzak. Voor een ieder wat wils als het aankomt op Bridgestone autobanden.

Bridgestone banden


Het ontstaan van Bridgestone banden

Het bandenmerk is zo'n 80 jaar geleden ontstaan uit de droom van een jonge Japanse ondernemer Shojiro Ishibashi. Jaren voordat de eerste band gemaakt werd concentreerde hij zich met name op Tabi, traditionele Japans schoeisel. In 1930 is er door de ondernemer een onderzoek verricht naar de bandenmarkt en dat resulteerde datzelfde jaar nog in de eerste Bridgestone autoband. In 1931 werd de droom al waarheid toen Ishibashi Bridgestone Tire Co. Ltd oprichtte. Voor de naam werd gekozen vanuit een vertaling van zijn eigen achternaam en vertaald naar het Engels. Zo is Bridgestone banden ontstaan.

Bridgestone banden - het assortiment

Zoals gezegd heeft het merk nu 5 verschillende series banden, te weten: Potenza (Sport), Turanza (Touring), Dueler(4x4/SUV), Blizzak (Winter) en RFT (Run Flat Tyres). Dit betekend dat er voor ieder wel wat wils is op gebied van autobanden. Iedere serie is speciaal voor een aantal auto's extra gecertificeerd (wat niet wil zeggen dat ze niet onder iedere auto geplaatst kunnen worden) wat bij die auto's voor nog meer rijcomfort en een nog betere rijervaring zorgt.

Voor iedere serie die hieronder aangegeven staat hebben wij een beschrijving gemaakt waarin zoveel mogelijk informatie aan u kenbaar gemaakt wordt. Daarnaast geven wij ook aan bij de diverse soorten banden die er zijn in welke bandenmaat deze beschikbaar zijn en of er eventueel een extra certificering van toepassing is voor bepaalde type auto's.

 

Potenza serie turanza serie Dueler serie
Blizzak serieRun Flat Tyre Serie
Klik op de afbeeldingen voor meer informatie


Meer rijcomfort met Bridgestone Banden

Door de jaren heen is dit merk steeds bekender geworden met de autobanden vanwege de duurzaamheid, prijs/kwaliteit verhouding maar ook met name vanwege het hoge rijcomfort dat deze autobanden u geven. De formule 1 is natuurlijk één van de paradepaardjes van dit merk maar er zijn nog zoveel andere evenementen waar u dit autobandenmerk terugziet. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Bridgestone Open, een groot golftournooi.

Bridgestone autobanden

 

Het is wel zeker dat als u op zoek bent naar meer rijcomfort en duurzame, stille, zuinigere autobanden dat u er dan verstandig aan doet om één van de series van Bridgestone banden te overwegen.

 

Met onderstaande banner kiest u gelijk voor de beste deal voor autobanden: