Sportvelgen voor een sportieve uitstraling

Sportvelgen zitten vandaag de dag niet alleen meer onder sportieve auto's maar iedereen kan ze (laten) plaatsen onder zijn/haar auto. Het mooiste staan ze toch onder de sportievere auto's maar in principe passen ze onder iedere auto. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen op de markt en het aanbod is enorm. Belangrijke aspecten bij het aanschaffen van dit type velg is toch wel het garantie verhaal van de verkoper. U heeft er ten slotte toch niets aan dat deze velgen binnen een half jaar kapot gaan. Zorg er daarom altijd voor dat u de velgen koopt bij een gerenommeerd bedrijf dat goeie garantie en goeie service verleent. LET GOED OP als u grotere sportvelgen koop dat het formaat dat u reeds onder de auto heeft dat u dit verschil compenseerd met de band om geen problemen te krijgen met de wielophangen, spatbordranden en rolomtrek.

Vergrote sportvelgen plaatsen

Als u grotere velgen gaat plaatsen dan is het belangrijk om aan te houden dat u probleemloos 2" (inch) groter kunt gaan. Gaat u nog groter dan zult u echt moeten gaan compenseren om niet in de problemen te komen met de wielophangen, spatborder en met name de rolomtrek. Veranderd de rolomtrek dan is uw kilometerteller niet kloppend meer wat kan resulteren en vele snelheidsovertredingen of irritaties bij andere weggebruikers.

Onderhouden van sportvelgen

Voor het onderhoud van de velgen is het van belang dat u de velg zelf goed schoonmaakt zodat de remstof niet de kans krijg om in de velg te trekken. Verder is het schoonhouden van de velg ook van belang om corrosie tegen te gaan. Gaat u voor goedkopere velgen dan zult u al snel merken dat deze minder bescherming tegen verschillende weersomstandigheden hebben en dit resulteerd vaak in roestvorming op de velg. Houdt ze daarom goed schoon met een zachte spons en/of velgenreiniger om de lichtmetalen velgen of chrome velgen goed schoon te houden.

Mocht u een kleine beschadiging hebben op de velg dan kunt u dit het beste bewerken met een stukje schuurpapier en daarna met een aluminium primer. Zo ziet u het minste van de beschadiging.

Sportvelgen zijn enorm in trek bij dieven door de grotere waarde van de velgen. Speciaal hiervoor zijn er speciale leveranciers die (soms zelfs) gecertificeerde slotbouten verkopen waarmee uw velg als het ware verankerd wordt aan uw auto. Om dan de velgen nog te kunnen stelen moet de dief aardig wat in huis hebben. Zoals reeds gezegt vallen onder de sport velgen met name de lichtmetalen velgen en chrome velgen en zijn deze monteerbaar op verschillende merken en type's auto's. Voor meer informatie over montage van de velgen kunt u ook kijken bij onze pagina over lichtmetalen velgen.

Sportvelgen te duur

Vindt u dit soort velgen toch echt te duur maar wilt u wel dezelfde looks onder uw auto hebben? Dat kan met speciale sportvelgwieldoppen die het net doen lijken of u lichtmetalen velgen onder uw auto heeft zitten terwijl dit niet het geval is. Deze zijn vaak wel te vinden bij de meeste autozaken zoals een Automat.

Er zijn dus diverse mogelijkheden als het gaat om het kiezen voor sportvelgen. Als u ze goed onderhoud kunt u er erg lang plezier van hebben. Mocht u de investering toch te groot vinden dan kunt u dus ook kiezen voor alleen de looks zonder de investering te hoeven doen met speciale wieldoppen. De keuze is in ieder geval aan u.

Met onderstaande banner kiest u gelijk voor de beste deal voor autobanden: