Stille banden

Stille banden produceren onder het rijden minder decibel. Hoe minder geluid er geproduceerd wordt door de banden des te minder hoort u uzelf rijden. Stel u toch eens voor dat u bijna geluidloos kunt rijden? In 2007 is de Nederlandse overheid begonnen de verkoop van stille autobanden te stimuleren door de campagne het wordt de helft stiller op de weg te lanceren. Hiermee wou de overheid de mensen informeren over het aantal decibellen dat vrij komt tijdens het rijden. Sinds de campagne van onze overheid zijn de autofabrikanten druk bezig geweest met het produceren van steeds stillere banden. Medio 2008 kon er al een besparing van 3-5 decibel worden gerealiseerd bij een aantal merken. Als iedereen op die banden zou rijden dan komt dat overeen met 50% minder verkeer op de weg qua geluidsproductie. Stille banden kunnen dus vele ergenissen besparen.

Poster Campagne de helfst stiller op de weg

Een aantal voordelen van stille banden

Een aantal voordelen van stille autobanden zijn onder andere dat er meer rijcomfort plaats vindt doordat er minder rijgeluiden vrij komen. Qua prijs en kwaliteit stelling zit er geen verschil met de reguliere autobanden. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de prestaties en slijtage.

Campagne de nieuwe band

Na de campagne van de helft stiller op de weg is de overheid nu bezig met de campagne de nieuwe band. Wat houdt dit nu in? De nieuwe band is stiller, veiliger en zuiniger dan de huidige band. Dit zou dus betekenen als iedereen over 2 jaar op de nieuwe band zou rijden dat het stiller moet zijn op straat, dat de benzinepompen het minder druk zouden moeten hebben en dat er minder ongelukken gebeuren door de verhoogde veiligheid. Natuurlijk zouden wij dit niet verkondigen zonder dit na te gaan. Volgens diverse autofabrikanten is het zo dat deze 3 normen door de EU worden vastgesteld en dat deze de afgelopen 2 jaar al op alle banden zijn toegepast van de A-reeks. De campagne van de overheid fungeert hier dus meer als kennisgeving dan als aankondiging voor een nieuw te ontwikkelen band.

Wel is het goed dat de overheid zich ook bezig houdt met autobanden, veiligheid en milieu. De EU normen voor een autoband worden steeds strenger om meer veiligheid voor de mensen te garanderen maar zolang niet iedereen op de nieuwe stille banden rijdt kan dat natuurlijk nooit.

Stille banden de nieuwe reguliere banden

In principe is het dus zo dat de nieuwe stille autobanden eigenlijk de nieuwe reguliere banden zijn dankzij de EU veiligheids en milieu normen. Wij profiteren dus al van de voordelen waar de overheid voor pleit. Natuurlijk is het zo dat mensen hiervan op de hoogte brengen nooit kwaad kan. De meeste merken kondigen de nieuwe band niet aan als zijnde "de nieuwe band" maar als hun gewone reguliere stille band.

Met onderstaande banner kiest u gelijk voor de beste deal voor autobanden: