Lichtmetalen Velgen

Lichtmetalen velgen zijn velgen die voor de auto’s worden gebruikt. Deze velgen worden gemaakt van aluminium. Doordat aluminium een extra lichte vorm van metaal is, verbeteren deze velgen de prestaties van de auto, je kan dus sneller met je auto doordat het gewicht van de auto afneemt. Door lichtmetalen velgen te monteren onder de auto volgen ook de veren van de auto het terrein beter waardoor de grip verbeterd, en tevens zorgen ze ervoor dat het brandstof gebruik wordt verminderd doordat deze velgen zo licht zijn. Betere warme luchtafvoering bij de remmen zorgt ervoor dat het remsysteem niet overbelast raakt.

Lichtmetalen Velgen in Spyder black uitvoering

Lichtmetalen velgen worden vooral gekocht voor decoratieve doeleinden, doordat de velgen er mooi uitzien zijn er geen extra accessoires nodig, hooguit kan men een mooie naafdop van het automerk in het centrum van de velg plaatsen. De aluminium velgen zijn duurder dan de standaard stalen velgen. Vaak zijn deze niet inbegrepen als standaard bij een nieuwe auto. In plaats daarvan bieden veel auto fabriekanten een speciaal pakket aan genaamd het “trim pakket”, het trim pakket bevat niet alleen lichtmetalen velgen maar ook andere opties zoals een speciale kleur voor je auto of bumpers in dezelfde kleur als je auto.

Sinds 2000 worden er steeds meer van deze velgen gebruikt op de personenauto’s. De velgen werden voor een lange tijd gebruikt op duur geprijsde luxe auto’s of sportwagens. Omdat deze velgen gewild zijn, zijn ze ook gewild bij dieven. Om je velgen te beschermen zijn er bedrijven die zich specialiseren in het beveiligen van de wielen door speciale wielbouten aan te bieden.

et kan voorkomen dat sommige lichtmetalen velgen zwaarder zijn dan de stalen velg. De velgen hebben wel dezelfde kracht als de “normale” stalen velgen.

Lichtmetalen velgen koopt u onder andere ook bij Velgenshop.nl

Magnesium velgen

Tevens kunnen de velgen worden gemaakt uit magnesium, en staan ook bekend onder de naam “Mag wheels”. De magnesium velgen worden soms gebruikt op de racebaan in plaats van de lichtmetalen of stalen velg, omdat deze betere prestaties leveren. Het gewicht van een magnesium velg ligt tussen de 5 tot 9 kg. Magnesium velgen zijn brandbaar en mogen niet meer gebruikt worden in sommige racesporten, omdat deze velgen niet met water kunnen worden geblust. Het nadeel van magnesium velgen is dat deze vrij duur en niet gangbaar genoeg zijn voor de meeste personenvoertuigen.

Met onderstaande banner kiest u gelijk voor de beste deal voor autobanden: